Bio & Scharrel Kip

Buitenom onze kwalitatieve reguliere kip, leveren wij als poelier ook kwaliteitskip met hogere standaarden.
Bent u op zoek naar kipproducten met een ”beter leven” keurmerk? Die leveren wij graag aan u.

 

Scharrelhoen

Bourgondisch scharrelhoen heeft zich toegelegd op het op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk houden van scharrelpluimvee in de stallen, en heeft voor u een ouderwets lekkere scharrelhoender gefokt welk met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen, wordt grootgebracht op de Veluwe.
De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne kippenhouderij, groeien onze kuikens op in hun eigen tempo. Als de kuikens groter worden, kunnen ze zelf buiten hun kostje opscharrelen. Het voer dat de scharrelhoen krijgt wordt speciaal gemaakt van ten minste 70% granen en is zonder  toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica.  In tegenstelling tot andere Scharrelkippen(1 ster) heeft onze Scharrelhoen een vrije uitloop naar buiten(2 ster).

scharrelhoen.nl

 

Polderhoen

De Polderhoen wordt op een biologische manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip. De kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. De Polderhoen wordt diervriendelijker gehouden dan de Scharrelkip. Een biologische kip leeft langer, krijgt biologisch voer zonder hormonen, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.  Dit keurmerk geeft aan dat een biologische kip een beter leven heeft dan een gangbare kip (geen sterren) en een scharrelkip (twee sterren).

polderhoen.nl